Το σωματείο ΑμεΑ Ν. Χανίων λειτουργεί υποδειγματικά είκοσι χρόνια εκπροσωπώντας το αναπηρικό κίνημα στα Χανιά. Η πρόεδρος είναι Α΄αντιπρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Κρήτης (Π.Ο.Μ.Α.ΜΕ.Α.) και μέλος ΕΣΑΜΕΑ Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ. Εκπροσωπώντας σε όποια συμβούλια χρειάζεται. Το Σωματείο συνεργάζεται με όλους τους εξειδικευμένους συλλόγους και τα ειδικά σχολεία και στηρίζει σε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί. Η

Αναπτύσσοντας έτσι άριστη συνεργασία. Είναι ανοιχτό σε καθημερινή βάση αποτελώντας το στήριγμα των ΑμεΑ μέσω και της συνεργασίας με την ΕΣΑΜΕΑ το γραφείο είναι διαχρονική προσφορά της παλιάς Νομαρχίας – αντιπεριφέρειας σήμερα.  Ιδιοκτησίας  του Σωματείου είναι δύο ΛΕΥΚΑ ΤΑΞΙ τα οποία τα νοικιάζει με χαμηλό ενοίκιο για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάπηροι συμπολίτες μας. Τα ΛΕΥΚΑ ΤΑΞΙ έχουν την ίδια μίσθωση με τα απλά ταξί  βάση νόμου με την διαφορά ότι λόγω της αναπηρίας είναι χρονοβόρα η διαδικασία και πρέπει να εχουν και οδηγό και συνοδηγό για την ασφαλή μεταφορά των ΑμεΑ και πληρώνετε και αυτή η διαδικασία και δεν είναι ακριβότερα από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η μεταφορά γίνεται μετά από ραντεβού και συνεννόηση.

Η συνεργασία και η γνώση των μελών με υπηρεσίες και τοπικές αυτοδιοικήσεις συνετέλεσε τα μέγιστα για το βραβείο προσβασιμότητας. Όχι ότι είναι όλα τέλεια έχουν όμως γίνει τα 3 τελευταία χρόνια αρκετά.

Από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και όλους τους συμβούλους περιμένουμε πολύ περισσότερα. Κάθε χρόνο την 3η Δεκεμβρίου το Σωματείο κάνει παράσταση στον Δήμαρχο και υποβάλει προτάσεις για θέματα ΑμεΑ για τον επόμενο χρόνο.

Στοχευουμε στην ευαισθησία και την στήριξη των  Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στους ευαίσθητους συμπολίτες μας και στις υπηρεσίες αλλά και στην αγωνιστικότητα των μελών μας πιστεύουμε ότι η πόλη μας θα γίνει πιο προσιμη. Έχουμε προτάσεις ιεραρχημένες.

Τώρα όμως με αφορμή το τέλος της εκπαίδευσης για πολλά Αμεα επιτέλους πρέπει να λειτουργήσει ένα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ  ώστε τα παιδιά να μην καταλήξουν πάλι σε εγκλησμό.

Χρήματα από ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΑΑ παίρνει ο Δήμος και πρέπει να βρει το κτήριο . Ας αγωνιστούμε όλοι για να γίνει . Τα ΑμεΑ παιδιά είναι του ίδιου Θεού αλλά και όταν θα μείνουν χωρίς γονείς να έχουν πάλι απασχόληση επίσεις  λειτουργούν σε 3 παραλίες (Νέα Χώρα, Αγίους Αποστόλους και Άγιο Ονούφριο) 3 σιτρακ, έχοντας και άλλα 2 όπου πιστεύουμε να λειτουργήσουν άμεσα. Πιστεύουμε να ενεργοποιηθούν οι παράλληλες αλυσίδες προσβασιμότητας  που ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Δήμο και το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Χανίων με πρόταση της COSMOTE  για Ηλεκτρονικό πάρκινγκ. Ελπίζουμε ότι το 2021 θα βρεθούν οι 160 θέσεις και θα λειτουργούν.