Το 2006 ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο δευτεροβάθμιο όργανο του Δήμου στη "Τοπική ένωση Δήμων και κοινοτήτων" ορίστηκα αντιπρόεδρος με πρόεδρο τον Διευθυντή της Πρόνοιας για 4 Χρόνια και μετά ως εκπρόσωπος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ μέχρι σήμερα.

Τότε στο Καλαθά πήγαιναν μόνο συμβατικά παιδιά. Τα ανάπηρα παιδιά εκείνη τη χρονιά τα είχε αναλάβει η Κοινονική πολιτική του Δήμου Χανίων και πήγαν σε ιδιωτική κατασκήνωση 24 τον αριθμό με 9 συνοδούς. Πρότεινα στο Συμβούλιο και το δέχτηκε ομόφωνα να κάνουμε πρόσβασιμη την κατασκήνωση του Καλαθά η οποία ήταν και καινούρια και σε καλή περιοχή για ΑμεΑ.

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ διαχρονικά βοηθούσε σε εκταμίευση πόρων από το Υπουργείο και έτσι έγιναν πολλά: πισίνα, 4 σπιτάκια, τουαλέτες αναπηρικές και προσβάσιμες, νερό από τον ΟΑΔΥΚ, μεγάλωσαν τα γήπεδα και παιδική χαρά γαι τα αμαξίδια.

Αρχικά η κατασκήνωση Καλαθά άνηκε διοικητικά στη (Νομαρχία) Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μετά τον "ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ" Περιήλθε στην Δικαιοδοσία του Δήμου. έκτοτε δια της προέδρου κ. Αμαλία Μπασιά το Σωματείο Ανελλιπώς είχε την ευθύνη λειτουργίας ως εκπρόσωπος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων  μέχρι και το 2017. όπου ότα τα ΑμεΑ είχαν μία περίοδο 10 ημερών.

Το 2018 και το 2019 τα ανάπηρα παιδιά συμπεριελήφθησαν μαζί με τα τυπικά παιδιά και επέλεξαν όποια περίοδο χρονική τους αρέσει.

 

ΦΕΚ Λειτουργίας Παιδικών εξοχών